Blauwvoet is er in geslaagd om uit deze verre en moeilijke verplaatsing 3 punten te putten.

In een ‘draak’ van een eerste speelhelft werd op het halfuur een lichte strafschop toegekend aan Blauwvoet na fout op Bart Lams.

Strafschop die probleemloos werd omgezet door Michiel Van Troys : 0-1 aan de rust.

Kort na de rust en in gewijzigde weersomstandigheden (regen) scoorde Nieuwkerke bijna de gelijkmaker via hun aanvoerder Malfait.

Hierna nam Otegem, dat nu voluit ging voor de 3 punten, stevig de wedstrijd in handen.

Dit resulteerde in een resem gemiste doelkansen voor Blauwvoet. Op zoek naar de 0-2 vielen er echter geen doelpunten meer.

De sporadische aanvallen van de thuisploeg werden telkens de grond in geboord door een secure Otegemse verdediging.

Bij de Otegemse aanvallers stond het vizier jammer genoeg niet al te scherp.

De eer is hiermee hersteld na de 5-1 blamage van vorig jaar.

Met 10 op 12 kan zeker worden gesproken van een goeie start !