Terwijl er (ook op zaterdag) hard gewerkt werd aan de aanleg van het kunstgras op terrein 1, zagen een 80-tal dappere toeschouwers op terrein 2 een eerste helft met veldoverwicht voor de bezoekers maar met Otegemse doelpunten. Een viriel Dottenijs beet zich namelijk stuk op een secure Blauwvoetdefensie.

Met doelpunten van Lams (minuut 6) en Deloof (minuut 41), na goed voorbereidend werk van respectievelijk Six en Vanglabeke, werd het 2-0 aan de rust.

In de tweede helft zelfde spelbeeld : steriel overwicht voor Dottenijs zonder uitgesproken doelkansen maar eveneens zonder echt doelgevaar van Otegem.

Toen iedereen zich al verzoende met een nieuwe Blauwvoetoverwinning gebeurde het onverwachte : in een dolle 10 laatste minuten slaagde Dottenijs er nog in om de achterstand om te buigen in een overwinning.

Moet gezegd worden dat een foutje (minuut 84) in de Blauwvoetverdediging de aanzet inluidde van de heropstanding van Dottenijs. Dottenijs is een ploeg die nooit afgeeft en die dat ook nogmaals bewezen heeft. Doelman Duyck moest kansloos toezien hoe Dottenijs 3 x scoorde in amper een 8-tal (slot)minuten.

Jammerlijke nederlaag voor een ontredderd Blauwvoet in een wedstrijd die 10 minuten te lang duurde.

Scheidsrechter Ouadi Rabhi trok in deze wedstrijd niet minder dan 9 gele en 1 rode kaart (voor bezoeker Tangle).

De Blauwvoetaanhang drong ontgoocheld af na een wedstrijd met een onbegrijpelijk wedstrijdeinde.

10 punten op 15 blijft echter een mooi resultaat halfweg de eerste periode.

Volgende week is er de korte verplaatsing naar de buren van Deerlijk Sport dat nog steeds op zoek is naar zijn eerste overwinning na een slappe seizoenstart met 2 op 15.

Het wordt bovendien een weerzien met heel wat ex-Blauwvoeters.