Onder een mooie najaarszon en een goede publieke opkomst duurde de studieronde in deze derby voor Otegem bijna een half uur.

De spelers hadden het duidelijk moeilijk om te combineren op het keiharde veld. Intussen had doelman Duyck zich al kunnen onderscheiden door een ‘gemaakt’ doelpunt van Dejaegere uit zijn doel te ranselen. Verder waren er in de eerste helft weinig hoogtepunten : beide ploegen hielden elkaar goed in de greep met een logische brilscore aan de rust tot gevolg. Bart Lams had op snelheid een paar keer de bezoekende verdediging in de problemen gebracht, maar echte kansen waren er nauwelijks.

Zelfde scenario na de rust tot op het uur. Sluipschutter Dejaegere opende de stand na geharrewar voor het Otegemse doel : 0-1 op minuut 60.

Het Otegemse antwoord liet niet lang op zich wachten en 5 minuten later stonden de bordjes alweer in evenwicht : 1-1.

De ingekomen man in vorm, Michiel Van Troys, borstelde een corner rechtstreeks in het doel van de bezoekers.

Hierna volgde druk van de thuisploeg maar de score bleef onveranderd. De wedstrijd eindigde op een gelijkspel waar beide ploegen vrede konden mee nemen.

In deze vinnige maar sportieve derby trok scheidsrechter Braet 5 maal geel.

Hiermee behaalt Blauwvoet Otegem een puike 7 punten op 9 na drie derbywedstrijden op rij.

Zondag wacht de moeilijke verplaatsing naar Nieuwkerke, waar Blauwvoet vorig seizoen met 5-1 werd ingeblikt !  Moment voor rechtzetting ?