In een druk bijgewoonde derby toonde Otegem zich de best voetballende ploeg in de eerste helft.

Ondanks meer Otegems balbezit en een door Otegem gemiste strafschop werd de rust bereikt met 2-1 voor de thuisploeg.

We onthouden het doelpunt van Otegem, gescoord door Bryan Deloof : ééntje om in te kaderen.

In de tweede helft bleek Blauwvoet sterker in de duels. Dit resulteerde in een 2-3 na een dol kwartiertje.

De inbreng van Michiel Vantroys bleek hier niet vreemd aan. Afwerker van dienst was telkens Bryan Deloof.

Een heet standje voor het Otegemse doel bracht alsnog bijna de gelijkmaker. Doelman Duyck was echter op de afspraak en hield zijn netten verder ongeschonden.

Een verdiende uitoverwinning van een rijper Otegem met orkestmeester Bart Syx tegen een verdienstelijk Avelgem !

Hopelijk zijn de Blauwvoeters ook op de afspraak voor de derde derby op rij : zaterdag 18 u thuis tegen FC Sparta Heestert (dat doelpuntenkermis hield tegen Komen).