De bezoekers uit Komen hebben verrassend een einde gemaakt aan de mooie reeks van zes wedstrijden op rij zonder verlies van de thuisploeg.

In de eerste helft, met wind in de rug, kreeg Otegem twee mooie kansen om de score te openen : Michiel Van Troys mikte echter voorlangs en een mooie poging van verdediger Florian Dalle werd op schitterende wijze gepareerd door de Komense doelman.

Het bleek echter duidelijk dat de thuisploeg het moeilijk had om enige organisatie in zijn spel te krijgen.

De afwezigheid van Bart Syx, sukkelend met lichte kwetsuur, en veiligheidshalve op de bank gestart, was hier duidelijk niet vreemd aan.

Veel nieuws viel er in deze eerste helft verder niet te rapen.

Het schaars opgekomen publiek zag in de eerste minuten van de tweede helft drie doelrijpe kansen op rij van de bezoekers.

Het vizier van de Komense aanvallers stond echter niet op scherp en de 0-0 bleef op het scorebord.

Blauwvoet was meteen gealarmeerd dat de jongens uit de kelder van de rangschikking gekomen waren voor puntenoogst.

Het bleef harken voor de thuisploeg die amper tot uitgespeelde kansen kwam.

Zelfs na de uitsluiting van een Komense verdediger (2x geel, minuut 68) kon de thuisploeg het numerieke overwicht niet uitbuiten.

Het was bovendien Komen dat een kwartier voor het einde bijna de score opende op strafschop : een slechte terugspeelbal noopte doelman Duyck tot een foutieve ingreep op de Komense aanvaller.

Gelukkig bleef het bij een gele kaart voor de Otegemse doelman.

Doelman Duyck redde echter de strafschop van Camara.

Tien minuten voor het einde van de wedstrijd borstelde Komenspeler Arffak, met behulp van de wind, een corner rechtstreeks in doel:  0-1 voor Komen.

De thuisploeg stond aan de grond genageld, kreeg wel nog een paar doelkansen, claimde nog voor handsspel, maar het was uiteindelijk de uitgekookte bezoekers die verrassend, maar niet onverdiend, met de drie punten gingen lopen, de thuisploeg verweesd achter latend.

Volgende week kan Blauwvoet zijn misstap, opnieuw aan huis spelend, al terug rechtzetten en dit tegen de buren uit Moen.