Lichtinstallatie in de hoofdrol !

Problemen met de lichtinstallatie (gedeeltelijk uitvallen) deed scheidsrechter Depover beslissen om in minuut 43 de match stil te leggen en naar de kleedkamer te trekken.

Na het verplicht halfuurtje wachten bleek de verlichting toch weer op normale sterkte te functioneren en werd de rest van de eerste 45 minuten afgewerkt : een zwakke en gesloten eerste helft zonder noemenswaardige doelkansen maar wel met twee uitsluitingen : Dalle (23’) voor Otegem na fout en Pardo (39’) voor Dottenijs na duw tegenstander.

Geen van beide ploegen wilde namelijk deze belangrijke laatste wedstrijd van periode 2 verliezen.

Bij winst kon bovendien periodetitel 2  worden binnen gehaald : hiervoor moesten echter en Rumbeke en Zonnebeke punten verliezen.

Na een tweede rustpauze werd het spel iets minder gesloten (10 tegen 10 op groot veld) maar kansen, laat staan doelpunten bleven uit.

De enige kans van de wedstrijd was er in minuut 53  voor Bryan Deloof.

Mooi vrijgespeeld door Bart Syx besloot hij echter pal op de Dottenijs- doelman.

De (te late) inbreng van Otegems topschutter Van Troys wijzigde eveneens niets meer aan de uitslag.

Doelman Duyck kende bij zijn toekomstige ploeg een zeer rustige avond en moest amper een gevaarlijke bal pareren.

Besluit : een logische puntendeling in een wedstrijd van bescheiden niveau  en met een sputterende lichtinstallatie in de hoofdrol !

Meteen de vijfde wedstrijd op rij zonder verlies voor Blauwvoet. Mooie reeks die zondag tegen de buren uit Deerlijk kan worden verder gezet.

Vermelden we nog dat bij Otegem Heugebaert, Terras en Toye ontbraken. Hun vervangers deden het echter voortreffelijk in deze fysieke wedstrijd waarin bijna een uur met 10 tegen 10 werd gespeeld.