Na de tweede thuisnederlaag op rij, opnieuw met de kleinste cijfers, mogen eventuele dromen stilaan worden opgeborgen : scoren lukt niet meer en wie niet scoort gaat meestal de boot in …

Met wind in de rug gestart slaagde Blauwvoet er, in een matige eerste helft, amper in om kansen te scheppen, laat staan scoren.

De gevaarlijkste Moen aanvaller Garrevoet daarentegen zorgde kort voor rust nog bijna voor de 1-0, maar doelman Duyck redde prachtig.

Brilscore aan de rust : 0-0.

In de tweede helft was het windvoordeel voor Moen. Dit zorgde aanvankelijk voor enig gevaar in de rechthoek van Otegem, maar van scoren geen sprake.

Het spel werd virieler, de derbysfeer nam toe en het was voor een goed leidende scheidsrechter Hein Demeyer zaak om de teugels strak in hand te houden. Hij diende hiervoor wel 6 maal geel trekken, drie voor elke ploeg.

FC Moen kon,  mits een overwinning, Blauwvoet namelijk bijbenen in het klassement en toonde zich na de rust dan ook de gevaarlijkste ploeg.

Extra pech voor de thuisploeg met nog een 20-tal minuten te spelen, toen draaischijf Bart Syx, gekwetst, uitviel.

Een paar speldeprikjes van Otegem werden door de bezoekende keeper nogal vlug onschadelijk gemaakt. Wie eerst scoorde zou met de 3 punten gaan lopen, dat werd stilaan duidelijk !

Het was uiteindelijk opnieuw Moen-spits Garrevoet  die in minuut 88, de 1-0 tegen de netten trapte. Moet wel gezegd dat hij nogal vrij spel kreeg van de Otegemse verdediging in de aanloop tot de winning-goal.

Zondag staat de inhaalwedstrijd tegen Beveren-Leie op de kalender en jawel : mits een overwinning kan Blauwvoet opnieuw naar plaats 3 in het klassement opklimmen.

Hiervoor zal iedereen een tandje moet bijsteken om uit een ander (offensiever) vaatje te tappen.  Een overwinning zou de ploeg een boost geven om het laatste luik (zijnde nog 6 wedstrijden) van de competitie succesvol af te ronden.