JESPO COMINES-WARNETON  –  BLAUWVOET  2-2

Ontgoocheling in beide kampen

De thuisploeg, gemotiveerd om de pandoering van de vorige speeldag in Moen recht te zetten, begon furieus aan de wedstrijd. Er was dan ook op het kwartier een prachtsave nodig van doelman Duyck om Comines van een doelpunt te houden.

Blauwvoet, zonder de geschorste Bart Syx, bracht er niet veel van terecht in de eerste helft. Een doelkans van Lams was het enige wapenfeit .  Een domme rode kaart herleidde de thuisploeg nog tot 10 man maar dat belette hen niet om in minuut 40 op voorsprong te komen : een centershot van de balvaardige Camara belandde achter de rug van doelman Duyck in doel.

Na de rust zagen we een totaal ander Blauwvoet die kans na kans bij elkaar voetbalde en dan ook omstreeks het uur verdiend gelijk stelde via Van Troys. Lat, paal en doelman hadden al een vroeger doelpunt  verhinderd.

Comines, met 10 man, vocht echter terug en wilde zijn sterke thuisreputatie (nog ongeslagen) eer aan doen wat hen ook lukte in minuut 81 : 2-1 via Arffak.

Blauwvoet was aangeslagen maar Bryan Deloof zorgde in de slotminuten nog voor een oververdiend gelijkspel.

Ei zo na lukte de oprukkende Blauwvoetverdediger Heugebaert daarna, alleen voor doel, nog de winninggoal.

Beide ploegen bleven na de wedstrijd achter met een kater :  Comines dat met 10 man de overwinning uit  handen zag glippen in het slot van de wedstrijd en Otegem dat  de vele kansen niet kon verzilveren om naar plaats 2 in het klassement op te rukken.

Vermelden we nog de uitstekende leiding van scheidsrechter Marc Gevaert.