Al na 7 minuten opende de thuisploeg de score op het nieuwe kunstgrasveld met een mooi kopbaldoelpunt van verdediger Heugebaert.

Wie dacht dat de thuisploeg op zijn elan zou verder gaan, was er aan voor de moeite. Het waren daarentegen de bezoekers die zich beter aanpasten aan het nieuwe veld en dat ook omzetten in veldoverwicht maar zonder echt gevaarlijk te zijn.

Weinig doelkansen in de eerste helft dus, zodat de vroege 1-0 behouden bleef tot de rust.

Stereotiep spelbeeld na de rust : veldoverwicht voor een beter combinerend Beveren-Leie maar zonder echte doelkansen af te dwingen.

Die waren er echter wel voor de thuisploeg : Lams mist er één tegen zijn ex-ploeg, net als Bryan Deloof die, alleen voor doel, naast trapte.

Zo kwam “Mazzu-time” er aan en weer was er animo : eerst stuurde een goed leidende Bbubi Kibuanda, Beveren-speler Vanherzeele van het veld.

Daarna  hetzelfde lot voor Otegem-doelman Duyck die een doorgebroken Beverenaanvaller foutief stuitte na voorafgaande misser van een Otegemverdediger.

In een nerveus wedstrijdeinde  wijzigde er echter niets meer aan de stand. Moeizame zege dus voor Blauwvoet in een viriele wedstrijd met 5 keer geel en 2 maal rood.

Hiermee blijft Blauwvoet in de kop van de klassering.

Na 2 uitwedstrijden (Komen-Waasten en Moen) ontvangt Otegem op 2 november Club Roeselare. Het wordt een gala-avond met officiele inhuldiging van het nieuwe veld.

Vooraf kan u vanaf 16 u meerdere oud-Blauwvoetspelers aan het werk zien in een onderlinge wedstrijd.