Na drie derbyzeges op rij moest  bezoeker Nieuwkerke er nu ook aan geloven.

Hoewel de cijfers het anders doen vermoeden was het tegen Nieuwkerke geen walk-over.

Een krampachtig spelende thuisploeg had het in de eerste helft knap lastig tegen de bezoekende aanvallers.

Met een doelpunt van Desmeytere (38’)  gingen de bezoekers dan ook de rust in met een niet onverdiende voorsprong van 0-1.

De koffie had de thuisploeg wakker geschud : resoluut trok Blauwvoet van bij de start van de tweede helft op zoek naar de gelijkmaker.

Op het uur viel het sleutelmoment van de wedstrijd : Blauwvoet-doelman Duyck redde op magistrale wijze een ‘gemaakt kopbaldoelpunt’ van de bezoekers.

In de fase die kort daarop volgde was het echter aanvoerder Tibo Terras die met een  geplaatste kopbal de gelijkmaker scoorde.

Dit na mooi voorbereidend werk van Syx.  dus en geen 0-2 !

Tien minuten later brak de veer bij de bezoekers toen Bryan Deloof een collectieve aanval van de thuisploeg mooi afrondde.

Invaller Van Troys en Niels Bulcaen, elk met een doelpunt, verhoogden de score nog in de laatste 10 minuten.

Zware verliescijfers voor de bezoekers in een wedstrijd die een ander resultaat kon hebben gekend zonder het kantelmoment op het uur.

Doelpunten bepalen nog steeds het resultaat maar op basis van een sterke tweede helft is de thuis- overwinning ontegensprekelijk verdiend te noemen.

Hiermee klimt Blauwvoet naar een gedeelde derde plaats in het klassement, samen met Dottenijs, toevallig zaterdag aanstaande de volgende tegenstander van de Blauwvoetjongens !

De nederlaag van leider Rumbeke op Zonnebeke zorgt bijgevolg voor blijvende spanning in de competitie van tweede B.