DERDE DERBYWINST OP RIJ

Na Zwevegem en Avelgem moest het thuis ongeslagen Heestert nu ook zijn meerdere erkennen in een fris voetballend Blauwvoet Otegem.

De Blauwvoeters, met als dirigent Bart Syx, scoorden reeds na 10 minuten vanop de penaltystip.

Een fout op Bart Lams werd door ref Vanhee terecht bestraft met een elfmeter, feilloos omgezet door Bart Syx.

Droomstart dus voor Blauwvoet.

De reactie van Sparta liet niet lang op zich wachten en het werd warm voor het doel van doelman Duyck.

Toch bleef Otegem het middenveld domineren onder impuls van een sterke aanvoerder Tibo Terras.

Een tweede doelpunt kon dan ook niet uitblijven.

Het was Bryan Deloof die na een schitterende solo, op voorzet van Syx, perfect Bart Lams bediende.

De Otegemse pocket-aanvaller prikte de 0-2 binnen (minuut 35).

De tweede helft toonde een ander spelbeeld.

De Spartajongens nestelden zich op de helft van de bezoekers en gingen vergeefs op zoek naar de aansluitingstreffer.

Die kwam er niet, mede door een secure doelman Duyck en een sterke Otegemse verdediging.

Otegemverdedigers Vandenbroucke en co gaven namelijk geen krimp.

Ondanks een resem vervangingen lukte Sparta er niet in om te scoren.

De thuisploeg claimde nog een strafschop voor handspel maar ref Vanhee liet onverstoord verder spelen.

Het was uiteindelijk nog  Otegemse super-sub Michiel Van Troys, die de 0-3 zag stranden op de thuisdoelman.

Verdiende derbyzege voor Blauwvoet dat hiermee de gestelde doelstelling, plaats in de top 5, verder kracht bij zet.

Vermelden we nog dat Heugebaert (Otegem) langs de kant bleef wegens kwetsuur en Heestertse topscorer Jari Dejaegere aan de rust noodgedwongen diende te worden vervangen wegens enkelkwetsuur.