In een eerste helft van erbarmelijk niveau was er toch één ‘hoogtepunt’ : op een paar minuten van de rust ging Otegemverdediger Andreas Toye te driest in op een Deerlijk-aanvaller. Dat leverde hem direct rood op van scheidsrechter Devlaminck. De daarop volgende vrijschop was echter een maat voor niets.

Otegem, na de rust dus met 10 man, ging voor het behoud van één punt en slaagde daar ei zo na in. Tot een paar minuten voor het einde wedstrijd hield de verdediging, met Heugebaert aan het commando, goed stand. Het was enkel bibberen geweest op het uur toen een Deerlijks schot de binnenkant van de doelpaal trof. Een schot van ex-Otegem speler Manderick kende echter een beter lot en verdween in de netten : 1-0.

In een alles-of-niets offensief scoorde Blauwvoet ei zo na de gelijkmaker : de bal trof echter 2 maal paal en doelhout, een andere poging werd van de lijn weggekopt door een Derlijkverdediger.

Animo dus in het slot van de wedstrijd waarin Otegemdoelman Duyck nog getrakteerd werd op rood. Verkeerd taalgebruik irriteerde een matig leidende arbiter en rood was een feit.

Ondanks weinig hoogstaand voetbal was een puntendeling misschien wel de juiste weergave van de match geweest.

Tweede nederlaag op rij dus voor Blauwvoet na 2 wedstrijden waarin 4 punten te grabbel werden gegooid in Mazzu-time.

In plaats van plaats 2 is het plaats 6 geworden in de stand.

Zaterdag opnieuw een harde noot om kraken : Beveren-Leie (evenveel punten als Otegem) komt op bezoek.

Benieuwd naar de afloop van de eerste wedstrijd op het Otegemse kunstgras.