Otegem doet weer mee. Vorige zaterdag gingen de blauwvoeters met 0-2 winnen op VK Avelgem en staan zo opnieuw op de tweede plaats in de stand, op een zucht van leider SK Geluwe. “Daarom gaan we nog niet dromen van eerste provinciale”, zegt Renzo Delporte.

Na een uitstekende eerste periode, bekroond met een periodetitel, kende Blauwvoet Otegem een terugval. “Die komen niet meer terug”, beweerden de kenners. Maar de Blauwvoeters van trainer Stijn Vandommele zijn terug van weg geweest. Vorige zaterdag namen ze de maat van VK Avelgem en doen weer mee voor de titel. “Dat woord wordt hier helemaal niet uitgesproken”, reageert Renzo Delporte. “We komen van ver terug, maar er is helemaal geen reden om meteen euforisch te doen. Het volstaat dat we zondag van Club Roeselare verliezen en we worden weer afgeschreven. Minstens vijf ploegen maken nog kans op te titel. Goed voor de spankracht van de competitie. Wij hebben heel zeker het potentieel om in eerste provinciale rustig mee te draaien. Tenminste als we iedere week met de juiste mentaliteit aan de aftrap komen.”

Zondag komt Club Roeselare op bezoek, de ex-ploeg van Renzo Delporte. “Dat wordt een weerzien met oude vrienden”, kijkt de 23-jarige Delporte er naar uit. “Club Roeselare zit in een goede periode en won zonet van leider Geluwe. Roeselare had met een volledige nieuwe ploeg wat tijd nodig om onder stoom te geraken, maar heeft nu blijkbaar zijn draai gevonden. Het is vooral een ploeg met veel karakter die het iedereen kan lastig maken.”