“Mijn passing is redelijk goed”Scan0002

MILAN DIERICK

U10 Blauwvoet Otegem

OTEGEM. Milan Dierick (9) zit in het vierde leerjaar. Na een half jaartje ervaring bij Racing Ware­gem voetbalt hij nu al anderhalf jaar bij Blauwvoet Otegem. “Ik besef dat dit seizoen belangrijk is voor mijn ontwikkeling”, zegt Milan Dierick.

“Gelukkig geeft trainer Björn Coreelman altijd goede oefeningen op training om onze techniek bij te schaven. Dat is nodig, omdat ik vooral uit de voeten kan als rechtermiddenvel­der of centraal op het middenveld. Mijn passing is redelijk goed.

In de Belgische eerste klasse kijk ik vooral op naar Ales­sandro Cordaro en Aleksandar Trajkovski, twee middenvelders die het mooie weer maken bij Zulte Waregem.

Ze staan er altijd op de belangrijke momenten en dat zal uiteindelijk de doorslag geven waarom Essevee niet zal degraderen. Ik hoop later net zo goed te worden als hen. Traj­kovski heeft een goed afstands­schot en Cordaro was al in zijn eerste drie matchen bij Essevee erg belangrijk. Nu heeft Zulte Waregem heel wat minder zor­gen dan in het begin van het seizoen.

Ik hoop dat ik later ook zo’n goede profvoetballer word, maar ik wil eerst in het eerste elftal van Blauwvoet Otegem spelen.”