Voor de korte verplaatsing naar de buren uit Zwevegem had trainer Syx zijn ploeg op heel wat plaatsen gewijzigd. Zo kregen Bulcaen, Van Glabeke, Decrock en Deltour speelgelegenheid

van bij de start.

Sterkhouder Heugebaert moest bovendien noodgedwongen de match volgen langs de lijn wegens kwetsuur.

Otegem nam onmiddellijk de teugels in handen en in minuut 8 borstelde Van Troys een corner voor doel, puik afgewerkt door Niels Bulcaen.

Een vroege voorsprong waar de thuisploeg niet van herstelde zodat de eerste helft volledig werd gedomineerd door de bezoekers.

Op het halfuur nam Van Troys de Zwevegemse doelman nogmaals te grazen met een mooi afstandsschot. Scheidsrechter Fermaut, die de match strak in handen hield, wees al naar de stip

maar na overleg met zijn lijnrechter werd het doelpunt afgekeurd voor buitenspel.

Een krappe maar verdiende 0-1 aan de rust dus.

Na de koffie was het opnieuw Otegem, met o.a. een zeer bedrijvige Deltour en een autoritaire Decrock, dat de match controleerde.

Een tweede doelpunt van Van Glabeke op het uur zette de bezoekers dan ook op rozen.

Scheidsrechter Fermaut had intussen een Zwevegems doelpunt terecht afgekeurd na een zeldzame tegenprik van de thuisploeg.

De inbreng van Defoirdt bij de thuisploeg bracht nog enig gevaar voor het Otegemse doel maar verder dan de aansluitingstreffer in de slotminuut kwam een bleke thuisploeg niet.

Verdiende overwinning van Blauwvoet, die op geen enkel moment in gevaar werd gebracht door een onmondige thuisploeg.

Zo nestelt Blauwvoet zich met 26 punten in de subtop van het klassement en kan het rustig de winterstop ingaan.