OTEGEM GEEN VERHAAL TEGEN AUTORITAIRE LEIDERSPLOEG

Blauwvoet, nagenoeg compleet (enkel aanvaller Van Troys ontbrak door schorsing), was een paar maten te klein voor de leidersploeg.

Neem dan nog een portie pech tijdens het verloop van de wedstrijd en dan krijg je als tegenstander een pak voor de broek van 5-1.

Otegem was het eerste halfuur op verdedigen aangewezen en kwam er aanvallend nauwelijks uit.

Toen viel er een strafschop voor de thuisploeg voor een al dan niet vermeend handsspel van Heugebaert. Hevig protest bij Blauwvoet leverde niets op. Scheidsrechter Vandenbussche bleek niet consequent in zijn beslissing want de Otegemse verdediger kwam er van af zonder kaart voor zijn vermeende ingreep met de arm.

Dit doet echter niets af van het overwicht van Rumbeke : met een doelpunt net voor en net na de rust was de match gespeeld.

Voor de 2-0 kreeg de thuisploeg bovendien de onvrijwillige hulp van de Otegemse aanvoerder Miguel Verwee die een bal in eigen doel werkte.

Rumbeke liet na het derde doelpunt Otegem wat meer in de match komen maar Koen Syx, één van de weinigen op niveau, predikte verder in de woestijn,.

Het bleef harken voor Blauwvoet dat lijdzaam moest toezien hoe Rumbeke 10 minuten voor tijd de stand verhoogde tot 4-0. Mooi winkelhaakdoelpunt van de thuisploeg dat doelman Ruben De Bosschere compleet verraste.

De inbreng van Van Glabeke bracht nog enige dreiging en het was op één van zijn voorzetten dat Bryan Deloof, in minuut 80, ‘de eer’ kon redden voor Blauwvoet.

Schrale troost want kort daarop stonden de kurkdroge 5-1 eindcijfers op het bord.

Terechte uitslag die het klasseverschil duidelijk onderstreept, hoewel Blauwvoet eerder bleek voor de dag kwam.

Blauwvoet zal uit een ander vaatje moeten tappen voor de verplaatsing van komende zaterdag naar Zwevegem of het ”goede” van de eerste ronde zal vlug vergeten zijn.

Toch één positieve noot bij Blauwvoet : middenvelder Simon Decrock viel in na een lange periode van inactiviteit wegens kwetsuur.