70 % BALBEZIT VOOR BLAUWVOET, PUNTEN VOOR ZONNEBEKE

De wedstrijd tussen beide ploegen, elk met 20 punten, zat heel lang gesloten. De studieronde duurde echt wel heel lang. Misschien was de hobbelige grasmat, die combineren moeilijk maakte, hiervan mede een oorzaak.

Een kans voor Deloof, een goede tussenkomst van doelman Debosschere en een Otegems mistasten in de verdediging, die jammer genoeg gretig werd benut door Knockaert om de score te openen, waren de enige wapenfeiten in een gelijkopgaande eerste helft. Rust : 1-0

Onder impuls van een sterke Bart Syx en een nooit afgevende Tibo Terras dwong Blauwvoet veldoverwicht af vanaf minuut één van de tweede helft. Via vlot combinatievoetbal dwong Blauwvoet zijn tegenstander tot verdedigen.

Kansen bleven dan ook niet uit, maar het was daarentegen de ingevallen Hillewaere die de thuisploeg op een veilige 2- 0 plaatste. Een verdedigend foutje in de Otegemse verdediging werd door de Zonnebeekse aanvaller op het uur professioneel afgewerkt.

Wie dacht dat de bezoekers de kopjes zouden laten hangen, was er aan voor zijn moeite : vastberaden trok Blauwvoet ten aanval op zoek naar de aansluitingstreffer. Invaller Niels Bulcaen maakte intussen aanvallend een goede invalbeurt.

Vergeefse doelpogingen van Lams, Deloof, Bulcaen en Van Troys wijzigden echter de stand niet. In minuut 93 moest de Zonnebeekse doelman zich uiteindelijk dan toch gewonnen geven op een schot van Michiel Van Troys, maar  die treffer kwam rijkelijk te laat om nog een punt mee te nemen uit Zonnebeke. Scheidsrechter Sidi Rabhi, goed leidend, liet namelijk na het doelpunt enkel nog aftrappen en floot af.

Voor de tweede opeenvolgende week moest Blauwvoet na veldoverwicht en goed voetbal de duimen leggen en puntenloos toezien. Frustrerend want door 2 maal verlies moet Blauwvoet de rol lossen in het klassement op  zowel Geluwe als Zonnebeke. Blauwvoet is echter de zwakst scorende ploeg uit de top 10 van de rangschikking. Misschien komt hierin zaterdag verandering met de komst van SV De Ruiter ?

Blauwvoet sluit inmiddels op plaats 8 de eerste helft van de klassering.