Na het puntenverlies van Dottenijs op zaterdag was het treffen tussen Blauwvoet en Geluwe nog interessanter geworden:de winnaar van de wedstrijd zou verder in het zog blijven van competitieleider Rumbeke.

Een evenwichtige eerste helft tussen twee voetballende ploegen werd beslist in het voordeel van Geluwe, dank zij een doelpunt van kapitein Dejonghe halfweg de eerste helft. Rust : 0-1.

Blauwvoet nam opnieuw stevig de teugels in handen vanaf het eerste fluitsignaal van de tweede helft. Met mooi combinatievoetbal op het stilaan vertrouwde kunstgras drukte het de bezoekers in de verdediging; doelpunten bleven echter uit. Scoren blijkt echt een probleem te zijn voor de Blauwvoeters. Opportunist Dejonghe daarentegen vond alvast beter de weg naar doel en amper 5 minuten na rust dikte hij de voorsprong aan voor de bezoekers.

De thuisploeg reageerde met een alles-of-niets offensief, maar verder dan de aansluitingstreffer via de ingevallen Michiel Van Troys (opnieuw hij)kwam de thuisploeg niet. Wat Blauwvoet, steeds goed combinerend, in het laatste halfuur ook probeerde, de score bleef onveranderd. Een bal op de paal van Bart Syx, die meer op de grond lag dan hem lief was, had een beter lot verdiend. Koude douche voor de thuisploeg die misschien wel zijn beste match van het seizoen speelde. Een gelijkspel was een exactere weergave geweest van deze attractieve wedstrijd.

Na het verlies van leider Rumbeke tegen Deerlijk kwam de nederlaag nog eens zo hard aan bij de thuisaanhang. Geluwe daarentegen is tweede in de stand geworden, samen met Dottenijs.Zij zullen de belagers worden van favoriet Rumbeke. Vergeten we echter ook de 5 achtervolgende ploegen niet, die allen op een zakdoek staan : Beveren-Leie, Deerlijk, Heestert, Zonnebeke en Blauwvoet.

De competitie in 2de B belooft alvast heel spannend te worden.