Club Roeselare liep na 8 wedstrijden op rij zonder verlies, zijn eerste nederlaag op tegen een gretig Blauwvoet Otegem.

De thuisploeg kon geen enkele degelijke doelkans creeren in deze belangrijke wedstrijd met het oog op de eindronde.

Het werd dan ook een rustig avondje voor Otegems doelman Duyck, terug in doel na kwetsuur.

Blauwvoet had dan ook aan één doelpunt (25’) van Pallieter Deltour genoeg om met de volle buit naar huis terug te keren.

Doelpunt die er kwam na een collectieve aanval van de bezoekers.

Eerder waren er al een paar doelpogingen geweest van de Blauwvoeters maar zonder resultaat.

0-1 aan de rust dus en een verdiende voorsprong voor Blauwvoet na een matige eerste helft.

Na de rust werd de wedstrijd bitsiger en was er een goede scheids Sidi Rabhi nodig om de wedstrijd verder in goede banen te leiden.

Roeselare wilde wel, maar kon niet echt de Otegemse goallie bedreigen.

Het waren integendeel de bezoekers die op tegenaanval gevaarlijk waren.

Het was trouwens op één van die tegenstoten dat Vanglabeke mooi Deloof bediende die pal in de handen van de Roeselaarse doelman kopte.

Hier was Otegem dicht bij de 0-2.

De wedstrijd bleef, gezien de score, spannend tot het einde.

Hoogstaand voetbal was er niet meer te zien, wel veel inzet, en het was wachten op het eindsignaal van de scheidsrechter om een uitbundig Blauwvoet de overwinning te zien vieren op het Rodenbachveld.

De overwinning was dan ook welkom na de magere 0 op 6 thuis (Komen en Moen).

Samen met het behaalde punt op Beveren-leie betekent dat 4 op 6 (in 2 uitmatchen) en doet Blauwvoet opnieuw volop mee in het debat voor een eindrondeticket.

Met een goede prestatie tegen volgende tegenstander SV Moorslede (zaterdag a.s. thuis) kan de ambitie om de eindronde te halen alvast worden kracht bijgezet.

Bart Syx is nog steeds gekwetst en speelde niet.