KV Blauwvoet – VK Avelgem  :  3-1

VERDIENDE DERBYWINST

De eerste wedstrijd van het nieuwe jaar is, vooral in de eerste helft, een aangenaam kijkstuk geworden tussen twee “voetballende” ploegen.

Blauwvoet nam echter verdiend de maat van een jong en fris voetballend Avelgem. Twee doelpunten in het begin van iedere speelhelft deden de bezoekers de das om.

Er waren pas drie minuten gespeeld of de bezoekers waren al op achtervolgen aangewezen.

Van Glabeke Jenzy, die een goede partij speelde, rondde een collectieve aanval van de thuisploeg mooi af  (minuut 3).

Koude douche voor de bezoekers die echter terugsloegen met een tweetal doelrijpe kansen. Er was een attente doelman Duyck nodig om de bezoekers van een tegendoelpunt te houden.

De eerste helft bleef genietbaar maar meer doelpunten bleven uit. Rust werd aldus bereikt met een krappe 1-0 voor Otegem.

Tweede helft was amper afgetrapt of een bedrijvige Bryan Deloof waagde zijn kans met een afstandsschot dat door de handen van een verraste Avelgem-goallie in het net verdween : 2-0.

Na dit doelpunt gingen de bezoekers vergeefs op zoeken naar de aansluitingstreffer maar het was de thuisploeg die met een aantal rake tegenstoten het gevaarlijkst bleef.

Het spijtige uitvallen van verdediger Heugebaert, gekwetst, werd intussen goed opgevangen door Miguel Verwee, gestart op de bank..

Een kwartier voor het einde kwam er nog enig animo in de wedstrijd toen scheidsrechter Hein Demeyer een vrije trap toekende aan de bezoekers voor een lichte fout op ex-Otegemspeler

Vauterin Thomas.

Vrije trap die puik werd omgezet door invaller Sybren Rutten.

Bal werd wel nog aangeraakt door een Otegemspeler waardoor doelman Duyck kansloos was.

De Avelgemse hoop op meer werd een aantal minuten later echter de kop ingedrukt door Otegemse super-sub Michiel Van Troys. Op zijn gekende manier nam hij rustig de bal aan en deed

die kruiselings verdwijnen in het Avelgemse doel. 3-1 en match gespeeld.

Avelgemtrainer Vanterwyngen kreeg kort voor het einde van de match nog een rode kaart onder de neus geduwd.

Verdiende zege van Blauwvoet dat volgende zondag vol vertrouwen de kortste verplaatsing van het jaar mag maken naar de buren van Heestert.

Weze nog gezegd dat trainer Koen Syx de afgelopen week over een quasi volledig fitte kern kon beschikken, met positieve selectieproblemen tot gevolg.