Blauwvoetbeloften stunten aan zee ! (vrijdag 15 maart 2019)

Met amper 11 spelers, waaronder gelegenheidsdoelman Robin Malfait (veldspeler) trokken

de Blauwvoetbeloften in barre weersomstandigheden naar het hoger gerangschikte SV Bredene.

Tegen de hevige wind in kwamen de Blauwvoetjongens 0-2 voor in de eerste speelhelft  met

o.a. een doelpunt uit het boekje : drie Otegem-aanvallers tikten de Bredene-defensie uit in één tijd in

de grote rechthoek ! Waarempel een doelpunt om duimen en vingers af te likken.

Bredene was even van de kaart maar bracht, met de wind in de rug, nog voor de rust de stand

in evenwicht. Ruststand 2-2.

Met de wind als bondgenoot maakte een collectief sterk Blauwvoet er in de tweede helft een

demonstratie van. Vanuit een goede defensie kwamen, op tegenaanval, de aanvallers Tibe, Bram en

Lowie meerdere malen gevaarlijk voor doel. Doelpunten konden dan ook niet uitblijven.

Een dominerend Blauwvoet, aangevoerd door een sterke kapitein  Robbe, scoorde in die 2de

helft dan ook nog 3 maal. De doelpunten van Bram, Lowie en Tibe mochten er alvast wezen.

De Bredene-jongens  (met 3 bankzitters)wisten alvast niet waar zij het hadden, dit terwijl Otegem-

doelman Robin, die de gekwetste Ruben verving,  amper een bal moest stoppen.

Vanuit een goed georganiseerde verdediging, over een bedrijvig middenveld en een  vlot scorende

aanval,  behaalden de Blauwvoetbeloften uiteindelijk een stuntoverwinning op Bredene.

Einduitslag 2-5. Met deze overwinning wippen zij over Bredene naar een puike 6de plaats in de

rangschikking van een  sterke ‘provinciale reserven‘ reeks.

Proficiat aan spelers, trainer Mathieu en gelegenheidsafgevaardigde Ruben ! Je moet het maar doen : met amper voldoende spelers,  in een hondenweer, 75 km ver, op vrijdagavond 20u  een voetbalmatch te gaan spelen …. en dan nog te gaan winnen.

Chapeau aan alle betrokkenen !!!

Otegemse 11 :  Robin Malfait, Niels Christiaens, Arne Casier, Joris Vaneeckhaute, Brecht Verschelde,Kevin Thomaes, Robbe Coorevits, Lowie Smet, Tycho Vandemeulebroucke, Bram Beernaert en Tibe Christiaen,

ScoordenArne Casier,Bram Beernaert, Lowie Smet en Tibe Christiaen (2x)