Hekkensluiter Moorslede dat vorige week zijn eerste drie punten binnen haalde wilde uiteraard bevestigen voor zijn thuispubliek. De thuisploeg vocht daarom gretig voor iedere bal, wat in de eerste helft heel wat duels opleverde maar amper goed voetbal. Het combineren werd bovendien nog bemoeilijkt door een hobbelig grasveld. Weinig soeps dus die eerste helft. Enig wapenfeit in een arme eerste helft was een scoringskans voor Van Glabeke Jensy net voor affluiten. De Otegemaanvaller kwam echter een tikkeltje te kort om een strakke voorzet af te ronden.

Brilscore aan de rust : o-o.

De tweede helft begon veelbelovend met een poging op doel van Florian Dalle. Blauwvoet, met de aan de rust ingebrachte Bart Syx, veroverde stilaan veldoverwicht en parkeerde zich op de helft van de tegenstander, die nog amper over de middenlijn kwam. Het verlossende doelpunt bleef dan ook niet lang meer uit en op het uur borstelde Bart Lams enig mooi de bal in de winkelhaak, dit na een mooie combinatie Syx-Labeeuw. Het Otegemse doelpunt bleek echter het signaal voor een alles-of-niets offensief van de thuisploeg. Dit resulteerde in een aantal loepzuivere kansen op de gelijkmaker maar een attente, sterk keepende doelman Debosschere was opnieuw bij de pinken en hield zijn netten ongeschonden. De Otegemdefensie kraakte maar plooide niet.

Verademing voor de Blauwvoetfamilie kwam er op een tiental minuten van het einde : de lepe Michiel Vantroys, ingevallen in de tweede helft, zag de Moorslede-doelman en zijn laatste man blunderen en prikte handig de bal tegen de netten. 0-2 en match gespeeld. Kopjes gingen daarna naar beneden bij de ex-ploeg van de nog steeds geblesseerde Otegemmiddenvelder Simon Decrock. Het was enkel nog wachten op het laatste fluitsignaal van een goed leidende scheidsrechter Luc Bulckaert om de gevleide drie punten mee naar Otegem te nemen.

Door de uitslagen van de andere ploegen staat Blauwvoet trots ‘gedeeld’ derde in de rangschikking samen met de tegenstander van volgende zondag, SK Geluwe. Dottenijs, tweede gerangschikt heeft amper 2 punten meer. Titelpretendent Rumbeke staat 6 punten los. Na Blauwvoet staan een 6-tal ploegen op een ‘zakdoek’. De wedstrijd tegen Geluwe kondigt zich alvast veelbelovend aan voor de deelnemers aan de footdinner, zondag georganiseerd ter gelegenheid van deze wedstrijd.