ZUINIGE OVERWINNING !

Sinterklaas was van de partij voor deze voorlaatste match van de heenronde. Wie dacht dat de Sint met SV De Ruiter een  hapklare brok had meegebracht kwam echter bedrogen uit. De voorlaatst gerangschikte ploeg uit het Roeselaarse bleek een jonge, enthousiaste groep met heel wat voetbaltalent. Met een 16-jarige doelman en de oudste speler amper 24 jaar misschien wel te jong en onervaren voor behoud in tweede provinciale.

Consternatie bij de thuisaanhang toen het de bezoekers waren die de score openden. Blauwvoet vocht echter terug en slaagde er nog in om voor de rust de bordjes in evenwicht te brengen met een doelpunt van Bart Syx. Rust : 1-1

Na de rust nam de thuisploeg het commando in handen en versierde een aantal scoringskansen op rij, maar het scoren bleef uit.Bryan Deloof had een paar keer pech dat zijn pogingen op doel bal strandden op een been van een verdediger of doelman. In de zone van de waarheid blijkt het al een aantal weken moeilijk te lukken voor de Otegemse aanvalslinie. Vandaag opnieuw zelfde probleem.

Op een listige voorzet van Bart Syx lukte het Michiel Van Troys dan uiteindelijk toch om met een ‘stiftertje’ de doelman te grazen te nemen.

De buit is binnen dacht de thuisploeg. Niets minder waar want de niet-aflatende bezoekers gingen volop voor de gelijkmaker.Die kwam er dan ook kort na het Otegemse doelpunt : 2-2 en alles te herdoen.

Verdediger Mathieu Heugebaert bleek uiteindelijk de redder in nood. Op corner van Syx kopte hij de 2-3 staalhard binnen.Kort daarop miste Deloof nog een strafschop zodat het nog bibberen werd om de punten in Otegem te houden.Doelman Debosschere was echter bij de pinken bij een tweetal tegenstoten van de bezoekers, zodat de stand niet meer wijzigde.

Geen doelpuntenkermis maar een weliswaar verdiende, zij het zuinige overwinning. Blauwvoet voetbalt voldoende doelkansen bij elkaar maar werkt ze jammer genoeg moeilijk af.

Zaterdagavond trekt Blauwvoet naar leider Rumbeke. Met de behaalde 23 punten kan Blauwvoet zonder complexen de ontmoeting aanvangen om na afloop piro’s te gaan eten in café Nieuw Yvegem …

Daarna volgt nog een uitmatch (in Zwevegem) op zaterdag 14 december en zit de heenronde er op.