Sterke doelman Debosschere redt het feest !

Feest in de Blauwvoet familie : onder het goedkeurend oog van burgemeester en schepenen werd het nieuwe kunstgrasveld officieel in gebruik genomen.

Aanvankelijk merkten de talrijke toeschouwers echter niet veel van het feest op het veld. Met krampachtig voetbal slaagde er Blauwvoet amper in om ook maar enige noemenswaardige doelkans te versieren. Het was echter een sterke Blauwvoet-doelman Debosschere die met een drietal klasseflitsen Club Roeselare van een ruime voorsprong hield aan de rust. Hij moest zich enkel gewonnen geven op het halfuur toen een kopbal, na een mooie aanval van de bezoekers, achter hem in het doel strandde. Het strakke windvoordeel bemoeilijkte het spel maar was geen excuus voor de zwakke eerste helft van Blauwvoet, weliswaar tegen een stevig blok Roeselare. De 0-1 aan de rust voor de bezoekers was dan ook verdiend te noemen.

Net als in de vorige matchen tapte Blauwvoet in de tweede helft uit een ander vaatje : Lams op de paal en een kopbal Vanglabeke nipt naast lieten vermoeden dat Blauwvoet nog zou scoren in de tweede helft. Dit gebeurde dan ook door kapitein Verwee, feilloos van op de stip, na fout op Tibo Terras. Een sterk Club Roeselare rechtte zijn rug en kwam doelman Debosschere een aantal keer sterk bedreigen. Doelman Ruben Debosschere, man van de match, bleek echter niet meer te kloppen en ranselde o.a. een gemaakt doelpunt van Roeselare uit de winkelhaak. Bart Syx, ingevallen op het uur, zorgde echter voor de kers op de taart : met een magistrale lobbal vanop 40 meter  vloerde hij, tegen de wind in, de Roeselaredoelman. Pure klasse van een klasbak !

Het werd voor de thuisploeg nog bibberen tot het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Vervaeke. De fel bevochten driepunter tegen een op zijn minst evenwaardige tegenstander, maakten echter het Blauwvoet-feest compleet.

De neutrale toeschouwer ging tevreden naar huis. De thuisaanhang daarentegen liet nog menig druppel vloeien in de kantine.

Oppassen geblazen voor de verplaatsing van volgende week naar Moorslede dat na een trainerswissel zijn eerste 3 punten binnen haalde.

Meteen het einde van een degelijke eerste periode voor trainer Syx en zijn groep : 5 x winst, 2 x gelijk en 3 x verloren ofte 17 punten.